De
De
Hasta
to
Dissabte
27
Maig
2017
21
00
Exposició "10 al nostre gust": del 4 de maig (Inauguració 20 h) fins al 27 de maig de 2017, a la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara d'Ontinyent

10 AL  NOSTRE[VOSTRE]  GUST

 

Fa temps que les lletres i les fotografies s'agafen de la mà per recórrer el mateix camí. Ignore si el nostre estimat Julio Cortázar ha contribuït a aquesta complicitat, però el cert és que aquest extraordinari escriptor ja va comparar-los quan teoritzava sobre el gènere en Algunos aspectos del cuento. Les dues vessants artístiques —fotografia i conte—, segons ell, coincideixen a retallar fragments de la realitat perquè aquest retall actue com una via cap a una realitat més ampla que vaja més enllà d'allò que hem escrit, més enllà del camp que abasta la càmera. Els dos —conte i fotografia—, escullen una escena o un fet significatiu que obliga l'espectador o el lector a projectar la seua sensibilitat i la seua intel·ligència més lluny del que observa o llig.

 

          Així que, tenint en compte les nostres conviccions sobre conjugar i unir les diferents branques de la cultura, hem elaborat aquest projecte cultural, en el qual presentem cinc propostes on es combinen aquestes dues vessants artístiques. Des de Castelló a Alacant, passant per Vila-real, Catarroja, Sueca, Gandia i Ontinyent, cinc escriptors i cinc fotògrafs confronten literatura i imatge en un diàleg on s’aborden diferents àmbits. Així, Rafa Gomar i Pep Aparisi reflexionen sobre el viatge imaginari amb un tren inexistent; Ximo Urenya i Xavier Mollà es centren en el joc de seduir, i també de suggerir, d’encantar, d’interessar, d’evocar, d’imaginar, d’induir, de somiar, de gaudir...; Anna Moner i Francesc Vera ens presenten una reflexió sobre les absències, els signes a penes perceptibles d’allò que fou, sobre com determinades presències se’ns manifesten des de l’absència mitjançant uns interiors de suggeridora atmosfera; Ramon Ramon i Paco Martí ens mostren el somni d’una cosa i ens apropem a una perifèria on tenen lloc els somnis, a aquells apèndix urbans vistos des d’una llunyania propera; Josep Monrabal i Natxo Francés ens relaten des d’un particular punt de vista un viatge a Irlanda compartit pel fotògraf i l’escriptor.

 

             Ens trobem, doncs, davant d'unes fotografies que conten, i uns relats que es veuen. Les imatgesparaules d'uns fotògrafs entestats a fer-nos mirar la realitat a través dels seus ulls i, paral·lelament, les paraulesimatges d'uns escriptors obstinats en el mateix propòsit. Hi ha a l'abast, doncs, un doble itinerari de deu mons diversos que l’espectador-lector pot reinterpretar i reviure.

 

En el projecte participen els escriptors: Rafa Gomar, Anna Moner, Josep Monrabal, Ximo Urenya i Ramon Ramon, i els fotògrafs: Pep Aparisi, Francesc Vera, Paco Martí, Xavier Mollà i Natxo Francés, i consisteix en una exposició, i la publicació d'un llibre. Les característiques són les següents:

 

EXPOSICIÓ: Composta per seixanta-nou fotografies en color i en blanc i negre emmarcades, en marcs d'alumini de color negre i marc de fusta de color natural. Cinc textos també emmarcats, en marcs d’alumini de color negre.

 

EL LLIBRE: conté les 69 fotografies i els 5 textos esmentats. Mesures del llibre: tancat 21 x 15 cm. Mesures del llibre obert: 42 x 15 cm. Enquadernat en rústica, amb cobertes en paper texturat de 350 gr. i solapes, impreses a 4+0 tintes (en la coberta posterior hi aniran tots els logotips de les entitats i institucions que hi col·laboren en el projecte). El llibre tindrà un total de 120 pàgines interiors sobre paper Gardapat Kiara de 150 grams, impreses a 4+4 tintes òfset. El llibre és el número 3 de la col·lecció EFIMER, editada pel FEG, destinada a treballs de col·laboració entre la fotografia i la literatura.

 

 

 

 

  • foto xavier mollà
  • foto pep aparisi
  • foto paco martí
  • foto natxo francés
  • foto francesc vera

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31