PROGRAMA VIU LA VILA

1. DESCRIPCIÓ DEL PROGRAMA: Des de principis d’aquest mes de setembre, l’Ajuntament d’Ontinyent, ha posat en marxa l’acció Itineraris integrats d’inserció Sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social, un programa cofinançat pel Fons Social  Europeu i per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que té com a objectiu prioritari promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació, mitjançant la participació activa i la millora de la possibilitat de trobar un lloc de treball.

 

Aquestes actuacions es desenvolupen en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, en compliment i desplegament de la competència exclusiva de la Generalitat en serveis socials especialitzats que es dirigeixen a sectors de la població que, per les seus condicions, edat, sexe, discapacitat, país d’origen o altres circumstàncies de caràcter social, cultural o econòmic, requereixen un tipus d’atenció més específica en el pla tècnic i professional que la prestada pels serveis social generals.

 

A partir d’un perfil personal d’ocupabilitat elaborat en una primera fase d’acollida i diagnòstic sociolaboral, es dissenyarà un itinerari individualitzat on s’establiran els objectius, la relació d’accions de promoció personal i millora de l’ocupabilitat, així com els suports personalitzats necessaris. A més, en una tercera fase, a fi de potenciar l’apoderament de la persona participant, es contempla una acció d’acompanyament, en forma de tutories individuals i/o col·lectives.

 

Així doncs, amb aquest programa gestionat des dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent i cofinançat pel Fons Social Europeu i la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, es proposa un seguit d’actuacions adreçades al foment de l'inclusió social i la lluita contra la pobresa i la discriminació, mitjançant una intervenció dissenyada i adaptada a cada persona i duta a terme per un equip multidisciplinar i especialitzat.

 

2. ACTUACIONS ADREÇADES AL FOMENT  DE L’INCLUSIÓ SOCIAL I LLUITA CONTRA LA POBRESA I LA DISCRIMINACIÓ:

2.1  Curs de cuina i de cambrer (es realitzaran del 6 al 16 de novembre i del 21 al 30 de novembre, de 17:00 a 20:00h en “El Rogle”, el professor serà: José R. Calabuig )

2.2  Curs carretoner (previsió de 2 grups de al voltant d’unes 10 persones): es realitzarà a través de l’empresa PREVINSA.

2.3    Curs d’alfabetització digital: es realitzaran diversos grups, dels quals hi haurà nivell usuari i un nivell mitjà.

 

3. PAGINES WEB D’INTERÉS:

  1. Direcció General d’Ocupació, Assumptes Socials i Igualtat d’Oportunitats de la Comissió Europea: http://ec.europa.eu/social/home.jsp?langId=es
  2. Unitat Administradora del FSE: http://www.empleo.gob.es/uafse/
  3. Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives: http://www.inclusio.gva.es/ca
  4. Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives (FSE): http://www.inclusio.gva.es/va/web/integracion-inclusionsocial-cooperacion/fondo-social-europeo

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30