“Memòria de la Modernitat” arribarà a Ontinyent el 26 d’octubre per mostrar més de 100 joies artístiques de la Diputació
L’exposició recorre la història de l’art valencià des del gòtic i el barroc fins al SXX, i s’exposarà organitzada en 6 grans blocs temàtics a la Casa de Cultura
10/10/2018

L’exposició “Memòria de la Modernitat” ja te data per a l’inici de la seua exposició a Ontinyent: des del 26 d’octubre i fins la primavera de 2019 la recentment remodelada Casa de Cultura de la ciutat acollirà una mostra que recull més de 100 joies artístiques pertanyents al patrimoni pictòric de la Diputació de València, amb obres d’artistes com Joaquim Sorolla, Ignasi Pinazo, Marià Benlliure o l’Equip Crònica.

 

La mostra, que convertirà Ontinyent en pol d’atracció cultural durant els propers mesos, arriba després d’haver rebut més de 40.000 visitants al seu pas per Requena, Alzira i Gandia. Una itinerància que respon al plantejament amb que va nàixer l’exposició, la voluntat de dignificar la imatge de la institució i fer accessibles estos tresors artístics a totes i tots les valencianes i valencians.

 

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “Memòria de la Modernitat és una de les mostres més importants de la pintura valenciana i que gràcies al programa la Diputació a les Comarques es podrà gaudir a Ontinyent, de peces de Sorolla, Benlliure o Pinazo sense haver de desplaçar-se a València. L'objectiu de posar en marxa Memòria de la Modernitat va ser eixe: apropar al territori el patrimoni artístic que fins ara sols es podia vore a Valéncia o romania guardat als magatzem o els despatxos de la Diputació", manifestava.

 

“Memòria de la Modernitat”, comissariada per la Universitat de València, repassa part de la història de l'art valencià, des del gòtic i el barroc, fins als segles XIX i XX, estructurada en 6 grans apartats: “Les beques de la Diputació, aprenent a ser artista”;  “La imatge representada: retrats i autoretrats”; “La visió de l'espai, el paisatge natural i el paisatge urbà”; “Identitat Valenciana”; “Dones artistes” i “Tradició i avantguarda: la modernitat rescatada”. Per a l'exposició s'ha editat un catàleg il·lustrat que s’ha constituït en obra de referència en la recerca del patrimoni de la institució i de l'art valencià.

 

La mostra anirà aparellada a la realització d’activitats com visites guiades, trobades amb artistes, taules rodones o tallers didàctics, i estarà acompanyada d’altra exposició, “Coneix la Diputació” amb la que la corporació valenciana ofereix una visió a la ciutadania de la història i els serveis que presta.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31