Ontinyent dinamitza el Banc de Terres amb una jornada informativa
Tècnics i gestors donen detalls sobre qüestions com la nova legislació que regula les cessions dels terrenys de cultiu
12/06/2018

L’Ajuntament d’Ontinyent ha impulsat la dinamització del Banc de Terres de la ciutat amb una jornada informativa que tenia lloc el passat dissabte a la seu de la Mancomunitat de Municipis. La jornada l’obria la regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, qui repassava les passes fetes des de la posada en marxa l’any passat del “Banc de terres”, impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Diputació de València, que dóna la possibilitat que el consistori faça d’intermediari entre els propietaris de parcel·les sense cultivar i les persones interessades en la seua cessió o lloguer.

 

Acte seguit intervenien diversos tècnics i gestors que donaven detalls de qüestions com les eines informàtiques posades en marxa per la Diputació de València per gestionar la xarxa de Bancs de Terres adherits; la nova legislació al voltant dels Bancs de Terres; l’associacionisme entre emprenedors rurals o l’aplicació d’un Pla d’Actuacions Sostenibles de dinamització rural, entre d’altres. En la jornada es comptava amb la presència del President i el Vicepresident de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida, Vicent Gomar i Jaime Peris.

 

Cal recordar que Ontinyent compta des del passat mes de maig amb una Oficina de Dinamització Agrícola posada en marxa per l’Ajuntament per assessorar als potencials autònoms en matèria d’emprendedurisme rural, i que entre altres serveix per donar un nou impuls al “Banc de Terres”, tramitat subvencions o accedir a la borsa de treball agroforestal de la Conselleria. L’oficina està oberta cada divendres de 10:00 a 13:00 hores a les oficines del Departament de Medi Ambient, on hi ha una persona que atén als professionals del sector o persones interessades en ser-ho, inicialment fins al 27 de juliol.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31