Ontinyent potencia el reciclatge de vidre durant la “Setmana Gran” de Moros i Cristians
Per tercer any consecutiu, cada comparsa comptarà amb un contenidor especial per a separar selectivament el vidre
9/08/2017

L'Ajuntament d'Ontinyent, la Societat de Festers i Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de vidre a Espanya, impulsen, un any més, “La reconquesta del vidre”, la campanya per a la promoció del reciclat d'envasos durant les festes de Moros i Cristians. La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 25 i el 28 d'agost, té com a objectiu conscienciar a la ciutadania d'Ontinyent i especialment a les comparses festeres sobre la importància de separar selectivament el vidre durant el transcurs de la “Setmana Gran”.

 

Per a açò, s'instal·laran diversos contenidors personalitzats amb la imatge de la campanya en els voltants de les comparses, cosa que en la passada edició de la campanya va servir per a arreplegar 6.250kg de vidre.

 

A més, la campanya inclourà la visita de diversos “educadors” que informaran als festers sobre el procés del reciclat de vidre i els lliuraren obsequis com a obridors, borses, xapes, etc. D'altra banda, per a facilitar la labor del reciclat, una ecopatrulla col·laborarà amb la retirada del vidre dels contenidors que vagen omplint-se en les comparses.

 

La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, explicava que les festes de Moros i Cristians són uns dies en els quals es produeixen una quantitat major de residus i “per açò hem de prendre consciència sobre els desfets que originem, per a facilitar-ho posem a la disposició dels festers i festeres aquesta infraestructura per a potenciar el reciclatge de vidre”. Folgueras animava a tota la ciutadania a participar i demostrar que la festa morocristiana no està renyida amb la sostenibilitat.

 

Per a incentivar encara més el reciclat durant les festes, Ecovidrio torna a engegar un concurs en el qual diversos municipis de la Comunitat Valenciana competiran per a veure qui d'ells recicla una major quantitat de vidre. La localitat guanyadora rebrà un premi de 3.000 euros que es destinaran a l'acte de proclamació de càrrecs de 2018. Cal recordar que durant 2016 cada ciutadà d'Ontinyent va reciclar una mitjana de 21,4 kg de vidre, superant la mitjana de la província de València que se situa en 14,4kg.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31